fbpx
optimizare seo pret

Optimizare SEO Preț – De ce variază?

Optimizare SEO Preț – de ce toate prețurile pentru optimizarea SEO variază și de ce trebuie să ai bugete separate pentru SEO? Află toate răspunsurile citind acest articol și apelează la Happy Advertising pentru servicii de SEO complete!

Ce este SEO?

SEO, acronimul pentru Search Engine Optimization, este procesul prin care siteul tău este optimizat pentru a apărea cât mai sus în motoarele de căutare. Acest lucru presupune trei părți: 

  • SEO Tehnic – optimizarea pentru utilizatori și roboții de la Google
  • SEO On Page – optimizarea pentru utilizatori
  • SEO Off Page – creșterea popularității siteului

 

SEO reprezintă una dintre cele mai populare metode de marketing online, în condițiile în care nu plătești Google-ului bani pentru afișarea pe platformă. Deși nu plătești acest lucru, sunt alte costuri, precum: 

1. Agenția - Optimizare SEO Preț Variabil

Prețurile de Optimizare SEO variază de la agenție la agenție. Acest lucru deoarece unele agenții oferă doar audit SEO, în timp ce altele ofertă gama completă de servicii SEO. De aceea optimizare SEO preț va fi întotdeauna o variabilă.

 

De asemenea, există agenții ce oferă optimizări basic, în timp ce alte agenții oferă optimizări complexe. Spre exemplu, există agenții ce oferă doar optimizare On Page (meta titluri, meta descrieri), în timp ce alte agenții îți vor oferi tot pachetul de optimizare SEO.

 

Ceea ce noi recomandăm în calitate de specialiști SEO este să identifici nevoile companiei tale. Dacă tu ai nevoie neapărat de SEO, atunci investește în acest serviciu cât se poate de mult. În alte cuvinte, găsește agenții care oferă toată gama de servicii SEO, acest lucru însemnând faptul că trebuie să găsești o agenție care oferă atât servicii tehnice, On și Off Page. Recomandat ar fi să lucrezi cu aceeași agenție și pentru conținut, deoarece aceasta știe mai bine să identifice calendarul editorial pentru blog. 

optimizare seo pret 1

2. Buget pentru backlinks

În funcție de tipul de afacere pe care îl ai, numărul de backlinks necesare vor varia și ele. Spre exemplu, dacă ești la început de drum, nu o să ai nevoie de foarte multe linkuri pentru a ranka. Însă trebuie să fii conștient și de faptul că nu vei fi în topul căutărilor de la început. 

 

SEO este un proces de lungă durată, de aceea și bugetul pe care îl aloci acestui serviciu trebuie să fie bine stabilit din timp.

 

Astfel, bugetul pentru linkuri începe de la 100 euro și poate crește în funcție de creșterea afacerii. Cu cât începi să te clasezi mai sus pe Google, cu atât vei avea nevoie de mai multe linkuri pentru a te menține acolo. De asemenea, noi recomandăm ca bugetul inițial pentru acest tip de SEO să fie între 200-500 euro, pentru a fi sigur că ai parte de linkuri de calitate.

 

În ceea ce privește partea noastră, noi vom iniția relațiile cu webmasterii, vom scrie articolele ce urmează să fie publicate și le vom trimite spre publicare. Acest lucru este foarte important, deoarece nu toate siteurile acceptă să dea link spre siteul tău. Noi ne vom asigura că vei avea parte de siteuri de calitate premium, pentru ca afacerea ta să evolueze din ce în ce mai mult.

3. Alți factori

Optimizare SEO Preț – de ce mai depinde?

 

Ei bine, și partea de On Page poate fi costisitoare, mai ales dacă ai un site care este deja mare. Pentru a optimiza toate imaginile și toate aspectele ce țin de On Page SEO poate dura mai mult, de aceea e posibil ca tariful de SEO să crească și el.

 

SEO Tehnic poate varia și el în ceea ce privește prețul, mai ales dacă este vorba de un site foarte mare sau cu multe erori. Dacă ai nevoie de sfaturi ale specialiștilor din când în când, trebuie să fii conștient că acest lucru va fi taxat în plus.

Optimizare SEO Preț Concluzie

În concluzie, optimizarea SEO poate varia ca preț, de la câteva sute de lei la câteva mii de euro. Lasă echipa de specialiști Happy Advertising să identifice oportunitățile tale, prin keyword research și auditul siteului tău! Noi vom identifica toate problemele siteului tău, ți le vom comunica și te așteptăm să te alături nouă în misiunea noastră de a-ți crește cifra afacerii. Cere chiar acum o ofertă de la Happy Advertising!